Dr. Chen Máj meridián kapszula – a májműködés egyensúlyáért

Dr. Chen Máj meridián kapszulaA kínai orvoslástan a májat a legfontosabb szervek egyikének tartja. Ha máj működésében zavar lép fel, bizony az sok más területre is negatívan hat. A kínai felfogás szerint a testben az energiaáramlás a meridián vonalakon keresztül történik test szerte. Ha májjal probléma van, akkor a máj meridiánon keresztül az energia nem áramlik megfelelően, ezért ezt az egyensúlyvesztést helyre kell állítani.

Fel kell ismerni, hogy az életmódunkban és a táplálkozásunkban mi idézi elő a máj funkciózavarát, leterhelését. Ezeken érdemes változtatni. Természetesen az egyensúlyvesztést helyreállítását támogathatjuk gyógynövényekkel is. Ehhez választhatunk gyógyteákat vagy étrend-kiegészítőket is.

Dr. Chen Máj meridián kapszula a Hagyományos Kínai Orvoslás tudománya alapján, a máj erősítésére és egészségének megőrzésére, gyógynövényekből összeállított étrend-kiegészítő. A fejlesztés során a Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) tapasztalatai mellett a kutatók felhasználták az európai népgyógyászat és a modern kori orvoslás tudományos eredményeit is.

Az összetevők májra gyakorolt jótékony hatásai

A Dr. Chen Máj meridián kapszula máriatövist (hatóanyag: szilimarin), Shizandrát, articsókát, mungóbabot és C-vitamint tartalmaz, mely hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez. Hatóanyagainak köszönhetően segít az emésztőrendszer komfortérzetének kialakításához.

A máriatövis szilimarin nevű hatóanyaga segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához.

A schisandra, másnéven „életbogyó”, nem más, mint a kínai citromfa gyümölcse. Kínában igen nagyra becsülik a hagyományos orvoslásban. Kínai neve: „wu wei zi” azt jelenti: „öt íz növénye”: Ez az 5 íz a következő: Édes (Föld), Sós (Víz), Keserű (Tűz), Savanyú (Fa), Csípős (Fém). A domináns íz a savanyú. Emiatt minden Yin szervre pozitív, erősítő hatással van.

Gyümölcse 30 különböző fitoösztrogént tartalmaz. Ezek a növényi vegyületek ösztrogén-szerű tulajdonságokkal rendelkeznek, májvédő és májregeneráló tulajdonságokkal bírnak. Állatkísérletek bizonyították, hogy a magas fitoösztrogén tartalmú schisandra képes megvédeni a májsejteket bizonyos toxikus vegyületektől.

A schisandra emellett adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, amelynek segítségével hatásosan képes megküzdeni a gyulladásokkal, fertőzésekkel és stresszes állapotokkal is.

Az articsóka levél (harmonizáló): támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárul az emésztőrendszer komfortérzetéhez. Az articsóka fő hatóanyaga a cinarin, ami jótékonyan hat az epeműködésre, elősegíti az epeváladék kiválasztását, ezáltal a nehéz, zsíros ételek könnyebben emészthetők lesznek. Fogyókúrához is használják teaként és étrend-kiegészítőként egyaránt, hiszen a megfelelő zsírbontással eredményesebbé tehető a diéta.

A cinarin májvédő funkciója is régóta ismert, segíti a méreganyagoktól sérült májsejtek regenerálódását.

A mungóbab (meridián irányító): Kínában régóta használt méregtelenítő gyógynövény és étek, melynek a májra gyakorolt kedvező hatását már évezredek óta ismerik. Ha kínai étterembe megyünk, egészen biztosan találunk olyan ételeket, amelyben a mungóbab is jelen van. Ma már konzervként is megvásárolható Magyarországon, érdemes beszerezni és bevenni az étrendünkbe. Főként, ha májproblémával vagy emésztési zavarral küzdünk. Nagyon magas a rosttartalma, ezért serkenti az emésztést és segíti a méreganyagok kiürítését a bélből.

A mungóbab fontos proteinforrás is. Ezért azért lényeges, mert a proteinek májvédő hatással rendelkeznek. Például a protein biztosítja a májban a bilirubin és biliverdin megfelelő működését, így nem alakul ki sárgaság. Tehát ha napi szinten megfelelő a proteinbevitelünk, akkor sokat teszünk a májvédelem érdekében. Nos, a mungóbab egészen biztosan segít nekünk ebben.

Ajánlott adagolás: naponta 2 kapszula bőséges folyadékkel lenyelve reggeli előtt.

Szöllősi Adrienn
www.gyogynovenysziget.hu

Tipp: Dr. Chen Máj meridián kapszula online vásárlás itt


Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük