Rólam

Szöllősi Adrienn vagyok.

Be kell vallanom neked, hogy valamikor én is pont olyan voltam, mint a legtöbb korombeli fiatal lány a 38 különféle legfelkapottabb kozmetikai termékkel a fürdőszobájában. Egy napon azonban kaptam egy e-mailt, amely a szépségipar által felhasznált szintetikus anyagok káros hatásait ecsetelte. Elolvastam. Ha azt mondom, hogy megdöbbentem, az nem a legpontosabb kifejezés.

Annak a levélnek a hatására kisöpörtem a fürdőszobámat, és elhatároztam, hogy soha többé nem veszek olyan kozmetikumot, amivel ártok magamnak. Ismerkedni kezdtem a natúr- és biokozmetikumokkal, és azok hatóanyagaival.  Nekem azok a termékek váltak be igazán, amelyek valódi gyógynövények kivonatait tartalmazzák. De miben rejlik a gyógynövények varázslata? Érdekelni kezdett, ezért egyre több időt fordítottam a gyógynövény fajták, tulajdonságaik és felhasználhatóságuk sokféleségének megismerésére. Ez olyannyira a szenvedélyemmé vált, hogy egyszer csak azon kaptam magam, hogy az iskolapadban ülök, Gillich István fitoterapeuta gyógynövényismeret óráin…

Minden, amit tanultam és amit saját magamon tapasztaltam a gyógynövények gyógyhatásairól, azt megosztottam szűkebb környezetemmel.  Ha egy barátomnak szüksége volt egy immunerősítő teára, ha fájt valakinek a hasa, vagy egy kollégám kiütéseket kapott, mindig találtam olyan gyógynövényt, ami segített.

Később úgy gondoltam, hogy talán sokan vannak az ismerőseimen kívül is, akik számára szintén hasznosak lehetnek a tapasztalataim. Ezért létrehoztam egy weboldalt, az Agrimonia Gyógynövényszigetet, ahol megoszthatom az ismereteimet szélesebb körben is.

Az Agrimoniába érkező látogatók mutatták meg számomra, hogy vannak olyan betegségek, amelyek a magyar lakosság jelentősebb százalékát érintik, és amelyekről bizony nincs elegendő, vagy sokkal inkább megfelelő információ az interneten.

Az egyik ilyen népbetegség, ami különösen nagy érdeklődésre tart számot, a különféle máj- és epeműködést érintő zavarok, elváltozások. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy minden szükséges információt összegyűjtsek az érintettek számára.

Bízom benne, hogy ezt sikerül mielőbb megvalósítani.

1 Comment

One thought on “Rólam

  1. Adrienn nekem eddig több területen is segítséget nyújtott a tanácsaival (szív és érrendszer, epe). Mindig komplexen vizsgálta a problémát és számomra is érthető nyelven fogalmazta meg mire kell odafigyelnem. Nagyon hálás vagyok neki az egészségem megőrzéséhez nyújtott segítségéért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük